Меню
Количка

Директен печат върху текстил (DTG)

Директен печат върху текстил


DTG (Direct to Garment) Директен дигитален печат върху текстил с екологични, водно базирани мастила. Щампите напечатани чрез тази технология са с наситени и контрастни фото-реалистични цветове с висока издръжливост при пране. Принтера позволява печат върху светли и тъмни материи, като при светлите материи производителността достига до 200 щампи дневно на машина /изчислено на база А4 размер на печатното поле/

При този вид печат могат да се отпечатват както едимнични бройки, така и малки, средни и големи тиражи

Директният печат намира приложение при щампирането на тениски, блузи, ризи, суичъри, калъфки за възглавници, хавлиени изделия и всякакви други изделия от памук и комбинация от памук с полиестер, ликра и др.

Изисквания към файловете за печат (в случай, че такива бъдат предоставени от клиента):

  • векторни файлове: EPS, AI, PDF, JPEG (при печат върху светли тъкани, без използване на бяла подложка);
  • растерни файлове: TIFF, PSD/ минимум - 150 dpi/ в реален размер;
  • цветове, зададени по RGB.

ДИРЕКТЕН ПЕЧАТ ВЪРХУ СВЕТЪЛ ТЕКСТИЛ

Директният печат върху светъл текстил се характеризира с липсата на опип, фотореалистичнотта на напечатаното изображение и цялостният естетичеки вид на принта. Именно поради тази причина, този вид печат е подходящ и предпочитан от клиентите метод на брандиране и печат от работно облекло до моден текстил. Като към всичко описано до тук добавим и възможността за печат на единични бройки, малки, средни и дори големи тиражи без ограничения на броя цветове, директния печат върху светъл текстил се превръща в най-доброто ни оръжие. 

При тираж, цените за печат са силно конкурентно способни на тези при пълноцветен ситопечат, като дори в тиражи до 100 - 200бр е може би и по-рентабилен от ситопечата. 

ДИРЕКТЕН ПЕЧАТ ВЪРХУ ТЪМЕН ТЕКСТИЛ

При директният печат върху тъмен текстил фокусът пада на първо място върху реалистичността и наситеността на отпечатанато изображение. В зависимост от това, какво се търси като краен резултат, тук имаме възможност да създаваме силни и наситени изображения или такива с по-ниска наситеност, но и с по-нисък опип при допир. 

Технологията на печат е следната:
 - Изделието се третира предварително с оптимизатор, който служи за спойка между текстила и бялото мастила /бялата подложка/. 

- Полагане на подложка с бяло мастило

- Печат на изображението върху бялата подложка

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Научи повече от тук