Меню
Количка

Директен печат върху текстил (DTG)

Директен печат върху текстил


DTG (Direct to Garment) Директен дигитален печат върху текстил с екологични, водно базирани мастила. Щампите напечатани чрез тази технология са с наситени и контрастни фото-реалистични цветове с висока издръжливост при пране. През 2022 година обновихме DTG техниката ни за печат върху текстил с ново поколение индустриална такава, което ни позволява печат на стотици бройки дневно.

За по-добро качество на отпечатъка, всеки артикул преминава предварителна обработка с оптимизатор. Тази манипулация прави цветовете по-живи и значително по-устойчиви при пране. Целият процес се осъществява машинно, което гарантира правилната и прецизна обработка на текстила.

При този вид печат могат да се отпечатват както единични бройки, така и малки, средни и големи тиражи

Директният печат намира приложение при печат на тениски, блузи, ризи, суитчъри, калъфки за възглавници и други текстилни изделия, като за най-добри резултати се препоръчва тези изделия да са от 100% памук.

Изисквания към файловете за печат (в случай, че такива бъдат предоставени от клиента):

  • векторни файлове: EPS, AI, PDF, JPEG (при печат върху светли тъкани, без използване на бяла подложка);
  • растерни файлове: TIFF, PSD/ минимум - 150 dpi/ в реален размер;
  • цветове, зададени по RGB.

ДИРЕКТЕН ПЕЧАТ ВЪРХУ СВЕТЪЛ ТЕКСТИЛ

Директният печат върху светъл текстил се характеризира с липсата на опип, фотореалистичнотта на напечатаното изображение и цялостният естетичеки вид на принта. Именно поради тази причина, този вид печат е подходящ и предпочитан от клиентите метод на брандиране и печат от работно облекло до моден текстил. Като към всичко описано до тук добавим и възможността за печат на единични бройки, малки, средни и дори големи тиражи без ограничения на броя цветове, директния печат върху светъл текстил се превръща в най-доброто ни оръжие. 

При тираж, цените за печат са силно конкурентно способни на тези при пълноцветен ситопечат, като дори в тиражи до 100 - 200бр е може би и по-рентабилен от ситопечата. 

За да гарантираме максимално добро качество на отпечатани дизайни извършваме манипулация по автоматизирана машинна предварителна обработка на текстила. 

ДИРЕКТЕН ПЕЧАТ ВЪРХУ ТЪМЕН ТЕКСТИЛ

При директният печат върху тъмен текстил фокусът пада на първо място върху реалистичността и наситеността на отпечатаното изображение. В зависимост от това, какво се търси като краен резултат, тук имаме възможност да създаваме силни и наситени изображения или такива с по-ниска наситеност, но и с по-нисък опип при допир. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Научи повече от тук